Investigating the Impact of Scaffolding Strategy on EFL Learners’ Writing Skill at Soran University - Shawqi, Naznaz; Farooq, Dr. Hoshang (گۆڤاری ئەکادیمیای کوردی, 2024)
ئامانجی ئەم توێژینەوەیە بریتییە لە لێکۆلینەوەی کاریگەری ستراتیژی سکافۆڵدینگ لەسەر کارامەیی نووسین لەلایەن فێرخوازانی زمانی ئینگلیزی وەک زمانی بێگانە. بۆ ئەم مەبەستە، شەست و یەک قوتابی قۆناغی دووەمی بەشی ئینگلیزی زانکۆی سۆران لە ساڵی خویندنی ئەکادیمی ٢٠٢٢-٢٠٢٣ هەڵبژێردراون. بە مەبەستی کۆکردنەوەی زانیاری، رێگای ئەزموونی بەکارهاتووە کە لە دوو گروپ پێکدێن ئەوانیش گروپی کۆنترۆل کە بەشێوەی نەریتی باو دەخوێنن و گروپی ئەزموونی کە بە شێوەی سکافۆڵدینگ دەخوینێن. ئەنجامەکانی لێکۆلینەوە ئەوە دەردەخەن کە ئاستی گشتی کارامەیی نووسین لە لای ئەو قوتابییانە کە بە ڕێگای سکافۆڵدینگ دەخوێنن باشترە و بە شێوەیەکی بەرچاو توانای نوسینیان گەشەی کردوە بە بەراورد لەگەڵ گروپی کۆنترۆل کە بە ڕێگای نەریتی دەخوێنن. بۆیە ئەم توێژینەوەیە تیشک دەخاتە سەر گرنگی بەرجەستەکردنی ستراتیژییەکانی سکافۆڵدینگ لە پۆل و پێشنیاز دەکات وانەبێژان پشت بەو ڕێگا تازەیە ببەستن بۆ وانەووتنەوە و ئەزمونی فێربونی زمان لەلای قوتابیەکانیان زیادبکەن.